Jong geleerd, oud gedaan: Silva for kids

en het is nog leuk ook!!

Waarom de Silva Methode voor kids?

Als ouder zorg je er graag voor dat je kind ontspannen en met zelfvertrouwen door het leven stapt. Je wil je zoon of dochter behalve een veilige thuishaven en zekerheid, de ruimte geven om zich op zijn of haar ‘eigen’ wijze te ontwikkelen. Ofwel je wilt het beste voor je kids. Er wordt tegenwoordig echter al in een heel vroeg stadium veel van ze verlangd. En er is niet altijd de goede aandacht hoe een kind in die omgeving het best uit zichzelf kan halen. De technieken die de Silva Methode biedt zijn ook al voor jongere kinderen, heel waardevol. Het mooie is dat ieder kind van nature al gebruik maakt van zijn creatieve talenten en vermogens en deze (vaak onbewust) verbazingwekkend goed kan toepassen.

Met de Silva Methode geef je jouw kind iets extra’s mee. Ze worden zich bewust van de kracht van hun gedachten en hoe ze die kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk. Ze leren hoe ze alledaagse dingen, thuis, op straat en op school, met een positieve benadering kunnen leren begrijpen, beïnvloeden en (soms) oplossen. Zeker als je als ouder de Silva Methode hebt geleerd zodat je de kinderen thuis verder kan begeleiden, heeft deze cursus toegevoegde waarde. Want net als bij volwassenen vraagt iets dat je geleerd hebt, geregeld onderhoud.

Tarief en data Silva kids

2-daagse Kinder- en tienertraining € 235,00 inclusief BTW herhalingsdag: € 25,00

 • Eerstvolgende mogelijkheden

  Delft, Spoorsingel 67 (Tiener cursus (12 jaar tot 15 jaar) door Landa Endlich)
  za 5 okt - zo 6 okt 24

  Inschrijven

  regio Arnhem (Kindercursus (8 -11 jaar) door Fiona Pieters Graafland)
  za 19 okt - zo 20 okt 24

  Inschrijven

 • Silva for kids: Kindercursus 8-11 jaar

  Kinderen van 8 tot en met 11 jaar maken tijdens de cursus gemakkelijk contact met hun innerlijk bewustzijn en gebruiken met veel plezier hun verbeeldingskracht. Op alfaniveau worden kinderen rustig en ontspannen en zorgen zij ervoor dat hun energiepeil in het dagelijkse leven in balans blijft. Een ontspannen gevoel is ook een steun bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Met de Silva Methode ontpoppen jonge vlinders zich tot kinderen die met zelfvertrouwen en bewustzijn hun natuurlijke talenten benutten; thuis en op school.

  Silva for kids: Tieners 12-15 jaar

  In de levensfase van 12 tot en met 15 jaar verbreden tieners hun blikveld en worden zij zich scherper bewust van anderen. De oude, vertrouwde wereld maakt plaats voor één vol uitdagingen én onzekerheden. Het zoeken naar een ‘nieuwe’ identiteit en toekomstbeeld gaat vaak gepaard met onverwachte vragen, emoties en soms ‘puberen’. Met de Silva Methode leren tieners om nog beter op zichzelf te vertrouwen en bewust een balans te vinden in deze mooie maar soms moeilijke en onzekere periode.

  Groepsgrootte maximaal 10-12 jongeren

  Poseren voor de coolste groepsfoto

  Veel creativiteit aan de tekentafel

  Met mooie resultaten: Wilfred en Willie!

  We hebben natuurlijk veeeel plezier!

  En nieuwe vriendschappen worden gebouwd

  En er wordt ook serieus gewerkt

  Met aan het eind een mooie oefening met ouder(s)

  De leerdoelen van Silva for kids

  Het belang van positief denken ervaren en inzien
  Je geheugen en concentratie verbeteren, altijd en overal
  Met studie, sport- en muziekprestaties verbeteren
  Met meer zelfvertrouwen door het leven gaan
  Beter ontspannen en rustig slapen
  Faalangst overwinnen
  Positief omgaan met teleurstellingen en verdrietige situaties
  Hoofd- en buikpijn en andere pijnen verlichten en helen
  Vervelende gewoonten afleren (zoals nagelbeten, teveel eten, te laat komen

  De kracht van je gedachten, voor iedereen zichtbaar

  Kinderen en tieners bouwen tijdens de cursus een experiment op waarvan de resultaten thuis na afloop van de cursus zichtbaar worden. Het doel is om de invloed van gedachten op planten te ervaren. En als het op planten werkt, hoe zal dat dan zijn op mens en dier? In beide bekertjes worden mun-boontjes geplaatst op een vochtige ondergrond. De kinderen en tieners krijgen de opdracht om het ene bekertje heel veel positieve gedachten te geven en het andere bekertje juist het tegenovergestelde. Maar beide krijgen evenveel aandacht en water. Het resultaat ziet u hiernaast. En telkens weer is nauwelijks te geloven wat dit experiment laat zien. Hoe groot de invloed is van onze gedachten op het welzijn van ons allen en alles en iedereen met wie we deze planeet delen.

  We willen je bedanken voor de cursus die mijn dochter heeft gevolgd. Ze heeft het heel goed gevonden, en…. deze week alleen maar hoge cijfers voor school gehaald, en daar is ze zo blij mee, want ze wil echt over. Ze is vrolijk, en aandachtiger. Leuk he? Zo fijn! Dus een dikke dank is op zijn plaats.

  Moeder Hilda

  Ik heb voor de eerste keer een theorie examen gedaan, ik was natuurlijk van alles gaan doen op mijn alfa niveau. het was voor het muziek theorie A examen voor viool. Ik had natuurlijk mijn examenboek flink doorgelezen met de studie-techniek. En de uitslag was……… 8.6! Bijna een negen! Ik ben zo blij

  Anne

  Alles goed? Met mij wel en met de school ook. Dat heb je al gehoord van mijn moeder. Met basketbal gaat het ook goed. Het seizoen is afgelopen en mijn team is 2e geworden van de 12. Ik gebruik regelmatig nog de silva technieken, voor school en andere dingen

  Davita

 • Eerstvolgende mogelijkheden

  Delft, Spoorsingel 67 (Tiener cursus (12 jaar tot 15 jaar) door Landa Endlich)
  za 5 okt - zo 6 okt 24

  Inschrijven

  regio Arnhem (Kindercursus (8 -11 jaar) door Fiona Pieters Graafland)
  za 19 okt - zo 20 okt 24

  Inschrijven