Kennismaking met Silva Nederland

A better you…….,  a better world!

Al 35 jaar in Nederland … met een goede reputatie

De Silva organisatie ziet het als haar missie om mensen over de gehele wereld hun bijzondere mentale vermogens te laten ontdekken of hun brein beter te benutten. Over heel de wereld hebben al 15 miljoen de Silva Methode aangeleerd. Bijzonder is dat wanneer je ergens op de wereld een Silvatraining hebt gehad je die je hele leven lang overal mag herhalen. Silva geeft al 35 jaar cursussen in Nederland. Het is niet zo bekend omdat er geen grote marketingmachine achter zit. Veel klanten ontdekken de Silva Methode via het boek van Jose Silva, internet maar de meeste via familie, kennis of vriend die de cursus heeft gedaan. Juist daarom zijn de prijzen van cursussen aantrekkelijk.

De trainingen worden normaal gesproken door het hele land verzorgd op verschillende locaties. Zo komen we regelmatig in Amsterdam, Groningen en Eindhoven. Ook verzorgen we trainingen in onze ‘hometown’ Delft. Door Corona zijn we terughoudend geweest met het organiseren van fysieke trainingen. Zomer 2021 startten we weer voorzichtig een nieuw programma op, met een online mogelijkheid voor herhalen. De fysieke training verzorgen we vooralsnog alleen in Delft. Dat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Silva International is opgericht door Jose Silva en gevestigd in Laredo in Texas. De door Jose Silva ontwikkelde Silva Methode is in 111 landen over de hele wereld beschikbaar. Silva Nederland is sinds 1979 de enige officiële licentiehouder in Nederland. Vanaf 2001 is Landa Endlich als directeur eindverantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland.

Onze kernwaarden:

Professioneel We willen kwaliteit leveren, altijd en overal, voelbaar voor onze klanten
Verrassend Een avontuurlijke reis langs onvermoede eigen talenten en kwaliteiten
Praktisch Gemakkelijk eigen te maken technieken, direct toepasbaar, direct resultaat
Toegankelijk Herkenbaar voor thuis en op het werk, voeten op de grond, betaalbaar
Betrokken Echte aandacht voor iedereen die de training volgt of heeft gevolgd
Plezier Presentaties met ruimte voor ontspanning, plezier en humor

Landa Endlich

Landa is geboren in Melbourne, Australie en groeide op in Nederland. Ze heeft de Silva Methode in 1989 leren toepassen en doet dat sindsdien dagelijks. Ze studeerde klinische psychologie aan de universiteit van Leiden en ze ervaart dat het benutten van het alfaniveau en de Silva technieken, van toegevoegde waarde is naast de meer gangbare, wetenschappelijk aanvaarde behandelmethoden uit de psychologie. Door de Silva Methode en het alfaniveau te gebruiken krijgen mensen directer toegang tot hun belemmerende overtuigingen, hun angsten en trauma’s. Met de Silva Methode beschikken over een gereedschap om aan actuele opgaves en verwachtingen het hoofd te bieden. “De Silva Methode reikt een aantal krachtige en toch zo simpele set van instrumenten aan zodat mensen hun leven werkelijk ontspannen, liefdevol en rijk kunnen leiden. In plaats van anderen of situaties te willen beheersen, neem je jezelf onder je regie en kies je voor zaken die er voor jou echt toe doen. Zo raak je in staat onafhankelijk te zijn van de wereld om je heen. Je leert het leven te leren vanuit het hart, de eigen kracht, je talenten en geluk.”  Landa is een zeer ervaren en gerespecteerd Silva instructeur en haar warmte, enthousiasme en open, integere manier van interactie, wordt erg gewaardeerd door studenten en cliënten.

Even voorstellen: Jose Silva

Jose Silva is geboren in Laredo in Texas aan de grens met Mexico, op 11 augustus 1914. Hij was een “selfmade man” en ontwikkelde het meest revolutionaire leerprogramma van de vorige eeuw dat ook nu nog niets van zijn waarde heeft verloren: de Silva Methode. Al als tiener groeide zijn belangstelling voor radio-elektronica en uiteindelijk zette hij een van de grootste elektronicabedrijven op van Zuid Texas. In 1944, inmiddels getrouwd en dertig jaar, begon hij een studie psychologie die een ontdekkingstocht vormde langs het menselijke brein, hypnose en meditatie. Hij ontdekte het bestaan van hersenfrequenties die varieerden al naar gelang de staat van ontspanning of inspanning. Een dieper ontspanningsniveau leiden tot een lagere hersenfrequentie en daarmee een dieper bewustzijn, zo was zijn conclusie. Door zijn kinderen in ontspanning te brengen en hen hun huiswerk voor te dragen namen hun prestaties op school explosief toe.

In 1966 kwam de Silva Methode beschikbaar voor een breder publiek. Inmiddels doceren honderden instructeurs verspreid over de hele wereld de Silva methode. Jose Silva is inmiddels overleden. De huidige voorzitter van de Raad van Bestuur is Laura Silva.

De wetenschap achter de Silva Methode

De Silva Methode is inmiddels al 50 jaar onderwerp van onderzoek en experimenten. De eerste wetenschapper die de werking van de Silva Methode onderzocht was dr. J. Wilfred Hahn van de Mind Science Foundation in Californië. Hahn verrichtte begin jaren 70 het eerste grote veldonderzoek naar de werking van de Silva Methode. De resultaten waren spectaculair. Sindsdien hebben diverse onderzoeksinstellingen, universiteiten en wetenschappers de Silva Methode bestudeerd en onderzoek geverifieerd. Download de PDF op deze pagina om meer te weten over de onderzoeksresultaten.

Regelmatig spreken bekende wetenschappers zich uit over de Silva Methode. In 2010 zei Mark Robert Waldman, wereldberoemd neuroloog en bestseller auteur van “How God changes your brain”: “Op basis van de nieuwste bevindingen uit recent genetisch onderzoek van Harvard naar de effecten van ontspanning, ademhaling bewustzijn, en positieve geleide verbeelding, ben ik ervan overtuigd dat veel van de technieken van de Silva Methode, de genexpressie in de hersenen kunnen stimuleren hetgeen invloed heeft op de vermindering van fysieke en psychische belasting en de stimulans van het immuunsysteem.”