De Silva Methode

Ontdek de verborgen mogelijkheden van je brein

Hoe is het mogelijk dat de Silva Methode zo’n effect kan hebben op je leven?

Gezonde, succesvolle en gelukkige mensen functioneren anders. Ontspannen en zelfverzekerd lijken zij het geluk naar zich toe te halen. De moeilijkste zaken gaan hen gemakkelijk af. Ze handelen vanuit hun gevoel en ze vertrouwen op hun intuïtie en creativiteit. De Silva Methode is de door José Silva ontwikkelde techniek om je te helpen meer van je brein te gebruiken en de creatieve vermogens van je bewustzijn en intuitie te vergroten. De methode leert je bewust het alfaniveau te bereiken waarna je door middel van visualisaties en imaginaties, gericht aan de slag gaat.
De Silva Methode was het eerste programma in de geschiedenis dat mensen leerde om daadwerkelijk controle te krijgen over hun brein voor bijvoorbeeld een betere gezondheid, effectiever leren, grotere creativiteit en een succesvol leven. In de loop der jaren heeft Silva International de Silva Methode verfijnd. Er ligt inmiddels een breed pallet van technieken zoals concentratieoefeningen, geleide meditaties, visualisatietechnieken en intuïtietools.

In nog geen 3 minuten een uitleg van Landa Endlich over de Silva Methode

Wat heeft de Silva Methode mij te bieden?

De Silva Methode geeft je een praktisch handvat om te werken aan jouw wensen en doelen. Door middel van actieve meditaties en visualisaties op alfaniveau verbind je je doelen aan de actie om die doelen te bereiken. Daardoor krijg je niet alleen haarscherp wat je wil bereiken. Maar ook een onwrikbaar geloof dat dat ook gebeurt. Deze vorm van visualisatie heeft zo’n sterk effect dat je je gedrag aanpast en zo je gewenste resultaten bereikt. Je brein werkt voor jou zonder dat je het merkt. Het werken op alfaniveau levert daarnaast nog eens een zeer effectieve ontspanning.

Waarin gaat de Silva Methode het verschil maken?

Op bèta niveau kennen we de 5 zintuigen: gevoel, smaak, reuk, gehoor en gezicht. Maar er zijn andere zintuigen, noem ze krachten, waarvan je dacht dat die voor anderen waren weggelegd. Het leven heeft ons geleerd om in bèta te functioneren en niet op diepere niveaus. Een van de leerdoelen van de Silva Methode is om je te trainen in de vinden van die speciale vermogens zodat je ze kunt toepassen. Wat je wil bereiken in je leven wordt begrensd door de beperkingen die je jezelf oplegt. Op alfa niveau ga je een stap verder. Je verlegt je grenzen en plotseling merk je dat zelf in de praktijk.

Wie kiezen ervoor om met de Silva Methode aan de slag te gaan?

Iedereen kan het en iedereen doet het: jong tot oud, wetenschappelijk tot spiritueel en van huisman tot directeur. Deelnemers hebben gemeen dat ze op zoek zijn naar een manier om meer uit het leven te halen, of ze willen een probleem op lossen of men is gewoon nieuwsgierig en wil iets nieuws leren. De brede doelgroep maakt de cursussen naast nuttig ook leuk. Je buurman kan de Silva Methode kennen en tegelijkertijd verwijzen iconen als Dr Wayne Dyer en Shakti Gawain ook naar de Silva Methode als bron van hun moderne opvattingen over persoonlijke groei.

Is de Silva Methode moeilijk of kan ik het ook leren?

Door regelmatig te oefenen, verbeter je je vermogens om beide hersenhelften te gebruiken en daardoor vergroot je je vermogen om op een effectieve manier je dagelijkse problemen te lijf te gaan. De methode is simpel en praktisch en daardoor goed in het dagelijkse leven of op het werk toe te passen. En juist door ermee aan de slag te gaan ervaar je onvermoede resultaten. De meest succesvolle mensen zijn die mensen die hun ratio en hun intuïtie in goede balans weten te gebruiken. En gaat ook jij merken. En met ieder bereikte mijlpaal vergroot je je vertrouwen dat je nog meer kan bereiken.

Wat is het alfaniveau en hoe werkt het?

Het menselijk brein produceert elektrische golven die middels een EEG-scan kunnen worden gemeten. Het ritme van de energie wordt gemeten in trillingen (of cylci) per seconde. In het algemeen worden hersengolven van veertien en meer cycli per seconde bèta-golven genoemd; van ongeveer 7 tot 14 zijn de trillingen op alfa-niveau; en van 4 tot 7 thèta, en vier en minder zijn delta golven.

Wanneer je wakker bent in het gewone dagelijkse leven, ben je in bèta. Wanneer je aan het dagdromen bent, of juist voor het inslapen of voor het ontwaken, verkeer je in de alfa-toestand. Wanneer je slaapt ben je in alfa, thèta of delta: dus niet alleen in alfa zoals velen geloven. Met de Silva Methode kun je de alfa toestand naar willekeur bereiken, en toch volledig wakker en alert zijn. Dat biedt je ongekende voordelen.

Hieronder een 5 minuten durende uitleg door Landa Endlich

De 4 stappen naar concreet resultaat met de Silva Methode

Het alfaniveau ontdekken

We trainen u om te werken op het alfaniveau van uw brein waarbij u tegelijkertijd zich volledig bewust blijft van uw omgeving. Dit stelt u in staat om diepere niveaus van concentratie en helderheid te ervaren, Ook als je geen meditatie-ervaring hebt.

Positieve programmering

Wij helpen u om uw brein bewust specifieke opgaven en instructies te geven. Het resultaat? Je onderbewuste begint te werken voor je in plaats van tegen je, en het stelt je in staat om automatisch de juiste beslissingen te nemen in je gezondheid, carrière, relaties en je levensdoel.

Creatieve visualisatie

Wij trainen u in meer dan 20 technieken die je latente kracht en vermogens ontsluiten voor het visualiseren van positieve resultaten. Deze technieken zijn gebaseerd op neurowetenschap, hypnose en cutting-edge studies over de menselijke geest.

Wens-Geloof-Verwachting

Wij helpen je om je overtuigingen die je vaak niet bewust bent maar wel controle over je hebben, te onderzoeken en te herontwerpen. Dat is nodig om je volledig te kunnen richten op je ambities en doelen die er echt toe doen. Met het vertrouwen dat je ze snel zult bereiken met een duurzaam resultaat.

De wetenschap achter de Silva Methode

De Silva Methode is inmiddels al 50 jaar onderwerp van onderzoek en experimenten. De eerste wetenschapper die de werking van de Silva Methode onderzocht was dr. J. Wilfred Hahn van de Mind Science Foundation in Californië. Hahn verrichtte begin jaren 70 het eerste grote veldonderzoek naar de werking van de Silva Methode. De resultaten waren spectaculair. Sindsdien hebben diverse onderzoeksinstellingen, universiteiten en wetenschappers de Silva Methode bestudeerd en onderzoek geverifieerd. Download de PDF om meer te weten over de onderzoeksresultaten.

Regelmatig spreken bekende wetenschappers zich uit over de Silva Methode. In 2010 zei Mark Robert Waldman, wereldberoemd neuroloog en bestseller auteur van “How God changes your brain”: “Op basis van de nieuwste bevindingen uit recent genetisch onderzoek van Harvard naar de effecten van ontspanning, ademhaling bewustzijn, en positieve geleide verbeelding, ben ik ervan overtuigd dat veel van de technieken van de Silva Methode, de genexpressie in de hersenen kunnen stimuleren hetgeen invloed heeft op de vermindering van fysieke en psychische belasting en de stimulans van het immuunsysteem.”